Açlık Hissetmene İzin Vermeyecek 13 Gıda - MYA

Açlık Hissetmene İzin Vermeyecek 13 Gıda


Bu lezzetli yiyecekler açlık hissini gidererek kilo vermene yardımcı olacak. Yazımızı oku ve bu 13 gıdayı diyetine neden eklemen gerektiği hakkında daha fazla bilgi edin.



Süt

Süt sağlık açısından faydalı ve kilo vermene yardımcı olan besinlerden biri. Araştırmaya göre, gün içinde az yağlı süt içmek (toplam kalori alımını azaltmakla birlikte) sütsüz bir diyetten daha fazla yağ kaybetmene yardımcı oluyor.
Süt, kas kütleni korumanı da sağlıyor. Ayrıca içerdiği protein ve kalsiyum da sütü kilo kaybına yardımcı besinler listesinin başına getiriyor.




Matcha Tozu

Bu yeşil toz sadece lezzetli değil, aynı zamanda önemli zayıflama güçlerine de sahip. Matcha tozu, yeşil çay yapraklarının bir araya getirilmesiyle yapılıyor ve kilo kaybı dahil olmak üzere birçok yararı bulunuyor. Ayrıca antioksidan bakımından da zengin.
Son zamanlarda yapılan bir araştırma, günde içinde matcha çayı içmenin 30 dakikalık tempolu yürüyüş sırasında yağ dokusunu azaltmaya yardımcı olduğunu kanıtladı.



Armut

Armut çok sayıda vitamin, mineral ve antioksidan içeren lezzetli ve sulu bir meyve. Sadece bir orta boy armut 6 gram lif içeriyor. Lif seni daha uzun süre tok tutacağı için gün boyunca fazla yemek yememeni sağlıyor.




Su

Su kilo vermede gizli silahın olabilir. Seni tok tutmaya ve metabolizmanı hızlandırmaya yardımcı oluyor. Araştırmaya göre, yemekten 30 dakika önce su içen insanların içmeyenlere oranla daha fazla kilo verdikleri ortaya çıktı.
Yanında her zaman bir su şişesi bulundur, böylece aç veya bitkin hissettiğinde kraker gibi abur cubur tüketmek yerine su içebilirsin.



Kırmızı Chilli Biber

Biber; kapsaisin adı verilen ve ağzında yanma hissine neden olan aktif bir bileşken içeriyor. Kapsaisin ayrıca iştahını azaltırken metabolizmanın hızını artıran önemli zayıflama güçlerine de sahip. Kısacası her yemeğinde yer almayı hak eden ateşli bir besin.



Yağsız Protein

Muhtemelen yağsız proteinin kilo vermenin anahtarı olduğunu biliyorsun, fakat nedenini biliyor musun? Protein kas kütleni korumana yardım ediyor ve vücudun onu parçalamak için daha fazla enerji kullanıyor; bu da daha fazla kalori yakman anlamına geliyor.
Buradaki en önemli kural yağsız protein tüketmen. Seçeneklerin arasında, az miktarda görünür yağ içeren kırmızı et, derisiz tavuk göğsü ve hindi bulunuyor.



Siyah Fasulye

Fasulye ye, kilo ver. Öyle mi? Evet, araştırmalar günde yaklaşık bir porsiyon fasulye içeren bir diyetin, onsuz diyetlere kıyasla önemli bir kilo kaybı ile sonuçlandığını gösteriyor. Hem lif hem de protein için iyi bir kaynak.





Çavdar Ekmeği

Çavdar tanelerinden yapılan çavdar ekmeği kendine has bir tada sahip. Yüksek lif ve düşük glisemik indeks seviyesi sayesinde ise hem kan şekeri hem de kolesterolü düşürdüğü kanıtlandı.



Kahve

Kahve, merkezi sinir sistemini uyaran kafein içeriyor. Kahvedeki bazı bileşkenlerin yağ parçalanmasını artırdığı da araştırmalarla kanıtlandı. Aynı zamanda kahve, vücut ısısını artırarak daha fazla kalori yakmanı sağlıyor. Kahve içmeyi sevmiyorsan smoothielerine ekleyerek faydalarından yararlanabilirsin.



Yulaf

Yulaf, çeşitli vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengin bir tahıl. Ayrıca bol miktarda beta-glukan içeriyor. Bu suda çözünür lif, bağırsaklarında kalın, jel benzeri bir katman oluşturuyor. Bu da seni tok tutmada çok etkili.
Bir kase lezzetli yulaf ezmesi, şekerli kuru mısır gevreğinden kesinlikle daha iyi bir seçim. Araştırmalar kahvaltıda yulaf ezmesi yemenin kendini tok hissetmene yardımcı olduğunu ve günün ilerleyen saatlerinde kalori tüketimini azalttığını belirtiyor.



Badem

Badem en düşük kalorili kuruyemişler arasında yer alıyor ve önemli miktarda kalsiyum, sağlıklı yağ, protein ve lif sağlıyor. Doyurucu güçleri onu diyet atıştırması için iyi bir seçim haline getiriyor.





Yeşil Yapraklılar

Daha önce muhtemelen duymuşsundur: Marul, ıspanak ve kırmızı yapraklı marul gibi yeşil yapraklı sebzeler kilo vermende sana mükemmel bir katkı sağlıyor.
Bunun nedeni kalorilerinin düşük ve lif oranlarının yüksek olması. Salatanı hazırlayıp yeşilleri eklerken, fındık, tohumlar, peynir veya soslar gibi yüksek kalorili malzemelere dikkat et. Fazladan ilave etmen diyetin açısından pek iyi olmayabilir.



Soya

Soya da et gibi ‘tam bir protein’ olarak kabul ediliyor. Bu, optimal sağlık için ihtiyacın olan tüm temel amino asitleri içerdiği anlamına geliyor.
Soyayı, soya peyniri, edamame, soya sütü ve kavrulmuş soya fıstığı gibi birçok şekilde bulabilirsin. Soyanın iştahı kesmede, yüksek proteinli et bazlı bir diyet kadar etkili olduğu da tespit edildi.




Saygı ve Sevgiler,

Muhammet Yasin Aydın


Yorumlar