Bol Bol Karpuz Tüketmen İçin 5 Sıra Dışı Yöntem - MYA

Bol Bol Karpuz Tüketmen İçin 5 Sıra Dışı Yöntem

Yazın en ferahlatıcı ve en sağlıklı meyvelerinden karpuzu yerken bu 5 yaratıcı fikirden faydalanabilirsin!

Karpuzsuz bir yaz düşünülemez! Belki de yazla en çok özdeşleştirilen meyve olan karpuz, yüzde 92 oranında su içermesinin yanı sıra, sana bir dizi vitamin, mineral ve antioksidan da sağlayan sağlıklı bir besindir.

İşte bu ferahlatıcı meyvenin tadını doya doya çıkarman için karpuzla hazırlayabileceğin beş farklı tarif.


Egzersiz Sonrası Karpuz Suyu

Karpuz suyu, kas ağrısını azaltan ve egzersiz sonrası iyileşmeyi hızlandıran bir amino asit olan L-sitrulin içerir. Aynı zamanda azot-oksit seviyelerini artırıp kan damarlarının genişlemesine yardımcı olarak kan basıncını düşürdüğü de biliniyor. Egzersiz sonrası kendine dinlendirici ve ferahlatıcı bir içecek hazırlamak için 2 veya 3 su bardağı dolusu karpuz parçasını blender’dan geçir, ardından bu karışımı bir sürahinin içine süz ve buz ekleyerek keyfine var.





Daha Sağlıklı Bir Cilt İçin Karpuz Salatası

Karpuz enflamasyonla mücadeleye yardımcı olan C vitamini bakımından çok zengindir. Ayrıca daha sağlıklı cilt ve saçlar için vücudunun kollajen üretmesine de yardımcı olur. Magnezyum açısından zengin karpuzu beyaz peynirle bir araya getirip yazlık bir salata hazırlayabilirsin. Magnezyum peynirdeki kalsiyumun emilmesini kolaylaştırır, böylece kemiklerin ve bağışıklık sistemin daha da güçlü bir hale gelir.





Karpuz Kabuğunu da Yiyebilirsin

Bu sana ilginç bir fikir gibi gelebilir, çünkü çoğu insan kabuğunu çöpe atar. Ama aslında kabuk kısmı bağırsak rahatsızlıklarını engelleyen lifler ve L-sitrulin içerir. Yeşil kabuk kısmını soyup sert olan beyaz kısmını bir sebze gibi kullanabilirsin. Bu beyaz kısmı rendeleyerek bir lahana salatasına karıştırabilir, olgun domateslerle beraber püre haline getirip soğuk servis edilen gazpacho çorbası hazırlayabilir ya da farklı sebzelerle birlikte wok tavada yüksek ateşte pişirebilirsin.



Dondurma Niyetine Karpuz

Karpuz çoğunlukla sudan oluştuğundan günlük su tüketimi ihtiyacına büyük bir katkıda bulunur. Bir bardak karpuzda sadece 42 kalori olması da onu sıcak yaz günleri için düşük kalorili ve ferahlatıcı bir seçenek haline getirir. Karpuzu minik üçgenlere böl, kabuklarını ayıkla, her üçgenin tabanına bir çubuk yerleştir ve buzlukta katılaşana kadar beklet. İşte sana dünyanın en kolay dondurması!





Atıştırmalık Olarak Karpuz Çekirdeği

Karpuz çekirdeklerini atmak yerine onları atıştırmalık olarak tüketebilirsin. 30 gram civarında karpuz çekirdeğinde yaklaşık 156 kalori, 8 gram protein ve 16 miligram folat bulunur. Bunlar sağlıklı bir kardiyovasküler sistemi destekleyen ve vücudunun yiyecekleri enerjiye dönüştürmesine yardımcı olan besin maddeleridir. Çekirdekleri zeytinyağı ve deniz tuzuyla karıştır ve onları fırında 10 ila 15 dakika boyunca 325 derecede pişir. Leziz ve sağlıklı atıştırmalığın hazır! 



Saygı ve Sevgiler,

Muhammet Yasin Aydın

Yorumlar