Çikolatanın Faydaları Nelerdir ? - MYA

Çikolatanın Faydaları Nelerdir ?

Çikolata: Tutku, keyif ve güzellik


Çikolata sadece tadının güzel olması ile değil, Yeni Dünya başlangıcında damar ve dolaşım sistemi gibi hastalıklara karşı tedavi amaçlı da kullanılmaktadır.

Çikolata, 19.yy’da sağlığa zararlı bir madde olarak daha az kakao içeren şekerli bir ürün halinde üretilmesinden sonra yaygınlaşmıştır.

Kakao tanelerinin %50 ile %57si yağdan oluşmaktadır. Ancak çikolatanın sağlığa yararları içindeki yağ ve şekerden kaynaklanmaz. Çikolatada bol miktarda polifenol bulunur. Küçük bir parça bitter çikolatada bir bardak kırmızı şarabın iki katı kadar veya bir fincan yeşil çaydaki kadar polifenol vardır. Bir fincan sıcak çikolata, bir fincan siyah çayın beş katı kadar, yeşil çayın üç katı kadar veya kırmızı şarabın iki katı kadar daha fazla antioksidan aktivite meydana getirebilir.

İdeal çikolatanın rengi siyah olup kakao oranı %50’den fazladır ve kakao yağı ile yapılır.

Günde 40 gram bitter çikolata (%70 kakao içeren) tüketimi vücuda önemli miktarda polifenol sağlar ve kadiyovasküler hastalıklar ile kanserin önlenmesine yardımcı olabilir.

Mutluluk hormonlarının üretimini artırarak serotonin ve endorfini açığa çıkaran bu lezzetli besin maddesi stresi de büyük ölçüde yok etmektedir.



Çikolata ve Faydaları

Çikolatanın güzellik içlin önemini biliyor musunuz?

• Çikolata hem kalp hastalığına hem de cilt hastalıklarına da faydalıdır.

• Bakım, maske ve kremleri güzellik amaçlı kullanılmaya başlayan çikolata mükemmel bir bakım kürüdür.

• Aromatik kokusu ve dokusu stresi önler. Sivilce ve cilt lekelerine etkisi ile de arındırıcı ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.

• Çikolata masajı; Kasları çözmek için yapılan bir masaj olup ısıtılmış şekersiz çikolata kullanılarak Çin tıbbına ait özel teknikler ile uygulanır.

• Saf bir siyah çikolatada bol miktarda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor ve E vitamini bulunur.

• Kan dolaşımını artıraran çikolata; cilt yapısında anti-aging etki yaratır.



Saygı ve Sevgiler,

Muhammet Yasin Aydın



Yorumlar