Motivasyon Nedir ? Motivasyon Nasıl Sağlanır ? - MYA

Motivasyon Nedir ? Motivasyon Nasıl Sağlanır ?


Motivasyon kişiyi harekete geçirmek için gereken gücü sağlar. Motivasyon, bireyi hedefe doğru hareket ettiren içsel bir süreci ifade eder. Motivasyon, davranışı harekete geçiren biyolojik, duygusal, sosyal ve bilişsel güçleri içerir. Motivasyon terimi bir insanın neden bir şey yaptığını tanımlamak ve anlamak için sıklıkla kullanılmaktadır.

Örneğin, üniversite sınavına hazırlanan bir öğrencinin iyi bir üniversite kazanabilme amacıyla günün büyük kısmını ders çalışarak geçirmesi. Ya da çalıştığı kurumda terfi alabilmek için daha yüksek performansla çalışmaya başlaması gibi.





Motivasyon Sözleri

Motivasyon sözleri, motivasyon sağlamada önemli yere sahip. Sevdiğiniz motivasyon sözlerini küçük kağıtlara yazıp her gün göreceğiniz yerlere asabilirsiniz.

Motivasyon sözleri neler?

"Asla vazgeçmeyin! Yüzüstü yere serilseniz dahi, ileriye doğru hala hareket ediyorsunuz demektir.” - Victor Kiam

“Bir gün geriye dönüp baktığınızda mücadele yıllarınız, sizin en güzel zamanlarınız olarak hatırlanacaktır.” - Sigmund Freud

“Durmadan devam ettiğiniz sürece, ne kadar yavaş gittiğinizin bir önemi yoktur.” - Konfüçyüs

“Dünyadaki en önemli şeylerin çoğu, hiç umut gözükmediği halde denemeye devam eden insanlar tarafından gerçekleştirilmiştir.” - Dale Carnegie

“Elinizden gelenin en iyisini yapıyorsanız, başarısızlığı düşünmek için zamanınız olmayacaktır.” - Harriett Jackson Brown

“Bir gün kalkacaksınız ve hep hayal ettiğiniz şeyleri yapmaya vakit kalmamış olacak. Öyleyse şimdi tam zamanı. Harekete geçin.” - Paulo Coelho




Motivasyon Nasıl Sağlanır?


Ağ kurun

Alanınızdaki diğer başarılı kişilerle ilişkilendirin ve ağ kurun. Her ne zaman benzer düşüncelere sahip bir grupta olursanız, sizi her zaman motive edeceklerini ve size yardım edeceklerini anlamalısınız. Hayran olduğunuz insanlarla konuştuğunuzda, enerjinizin yükseldiğini hissedeceksiniz ve bu şekilde motive olabilirsiniz.


Hedeflerinizi görselleştirin

Hedeflerinizi görselleştirmek, somutlaştırmak önemli bir adım olabilir. Bu sayede, motivasyon kaybı yaşadığınız anlarda, neden başladığınızı hatırlarsınız. Bunu daha önce denediyseniz ama motive olamadıysanız, bunun nedeni doğru şekilde yapmamanızdan kaynaklanabilir. Duygu ve pozitif içsel konuşma eklemeniz gerekir.


Odaklanın

Odaklanın ve elde etmek istediğiniz sonuçları düşünün. Bir şeyler yapma dürtüsü yoksa, istediğiniz sonuçlara odaklanmaya çalışın. Hiçbir başarı, mutluluk, motivasyon bir günde sağlanabilen, elde edilebilen bir şey değildir. Bunun bir süreç olduğunu ve odaklanarak devam etmeniz gerektiğini bilin.


Ne istediğinizi bilin

Hayatınızda ne istediğinizi ve neden elde etmek istediğinizi biliyor musunuz? Bunu daima hatırlayın. Çünkü sizi yönlendirecek sebep budur. Sebebiniz yeterince güçlü değilse, hayatta başarılı olmak için gerekli önlemi alma dürtüsüne asla sahip olmayacaksınız. Bu yüzden hedeflerinizi somutlaştırın ve ne istediğinizi bilin .


Harekete geçin

Bazen harekete geçmek için motivasyon tekniklerine her zaman sahip olmak zordur. Yapmanız gereken sadece işe koyulmaktır. Başladıktan sonra, devam etmesi için ivme kazanacaksınız. Örneğin makale yazmaktan nefret ediyorsanız, günde sadece 10 dakika ayırarak yazabilirsiniz.




Saygı ve Sevgiler,

Muhammet Yasin Aydın

Yorumlar